Седем училища във Варна остават затворени за първия учебен ден

Седем варненски училища няма да отворят врати в първия учебен ден заради ремонти. В три от тях строителните дейности бяха забавени поради лошите метеорологични условия през юни. В останалите ремонтите вървят по график и ще приключат на по-късен етап, като децата са пренасочени в други училища.

от Силвия Благоева
14:46, 12.09.2018
Чете се за: 00:43 мин.
У нас

Дъждовете през юни блокираха строителните дейности във варненското училище "Димчо Дебелянов". Там ремонтът ще приключи в края на октомври.

Калина Нушева-директор на СУ "Димчо Дебелянов: Ремонтът беше удължен поради невъзможност, най-вече работа по покривното пространство с оглед на много сериозните конструктивни укрепвания и цялостна подмяна на покривното пространство.

Основно училище "Антон Страшимиров" и Гимназията по икономика "Д-р Иван Богоров" делят обща сграда. Тя е напълно обновена, в нея вече има и асансьор за деца с двигателни увреждания. Сега предстои почистването и обзавеждането на класните стаи. Родители обаче недоволстват, че училището няма да отвори врати за първия учебен ден.

Радина Раденкова - родител: Аз ставам всяка сутрин в три и половина. Нито мога да я водя, нито мога да я вземам. Работното ми време не позволява. А все пак живея тук и тя можеше тая година вече да си ходи и да си идва сама.

От училището заявиха, че ремонтът е приключил много преди крайния срок.

Янка Бакалова - директор на Професионална гимназия по икономика "Иван Богоров": Вероятността да получим разрешение за експлоатация е много малка за 17 септември, тъй като технологично времето няма да стигне. Но очаквам това да стане на 25 септември.

В края на месеца основен ремонт ще започне и в основно училище "Никола Вапцаров".

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
​ЕП одобри доклад, призоваващ Унгария да бъде лишена от право на глас в ЕС​
​ЕП одобри доклад, призоваващ Унгария да бъде лишена от право на глас в ЕС​
Полицията издирва 2-годишно момченце от Пещера
Полицията издирва 2-годишно момченце от Пещера