НОВИНИ

Ще бъдат ли защитени родните превозвачи на заседанието за пакет "Мобилност"?

Транспортната комисия в Европарламента днес ще заседава за спорния пакет "Мобилност". От българска страна има внесено предложение за изтеглянето му от работата на Европарламента.Вижте повече от прякото включване на Милена Кирова.

Милена Кирова
от Милена Кирова
08:46, 19.09.2019
Чете се за: 00:25 мин.
По света

Българските евродепутати са изискали да се свика заседание на Транспортната комисия, възползвайки се от възможността, когато има спорни въпроси и смяна на състава на Европарламента, да се разгледа отново пакетът "Мобилност".

Ако се съберат достатъчно гласове, той може да се върне обратно за разглеждане. Ако българските евродепутати обаче не успеят да убедят своите колеги, ще се премине към по-нататъшно разглеждане на промените в пакета.

Българските представители са категорични, че пакет "Мобилност" не поставя всички превозвачи в равни условия и е дискриминиращ спрямо държавите от периферията на ЕС.

Хронологията до този момент показва, че преговорите по въпроса винаги са били на кантар, така че дали днес ще има развръзка и дали тя ще е в полза на българските превозвачи, предстои да разберем.

Подробности за заседанието на Транспортната комисия следете в емисиите "По света и у нас"!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Какво да очакваме от Европейската седмица на спорта?
Какво да очакваме от Европейската седмица на спорта?
Томислав Дончев: Всяка коалиция е компромис
Томислав Дончев: Всяка коалиция е компромис