НОВИНИ

Ще има великденски добавки за най-бедните пенсионери

Ще има великденски добавки за най-бедните пенсионери, съобщи служебният премиер Огнян Герджиков. Това ще коства около 51 млн. лева. Великденски добавки ще получат пенсионерите с пенсии под 314 лева.

bnt avatar logo
от БНТ
11:42, 01.03.2017
Чете се за: 00:43 мин.
У нас
Огнян Герджиков, министър-председател: Едно от добрите неща, което разбира се не е само наша заслуга, а е заслуга и на предходния кабинет, че първите два месеца финансовите резултати са много добри. По-добри от предходната 2016 година за първите два месеца. Това даде основания след разчети на финансовото министерство да се установи, че можем да направим това, което през последните години се прави, а именно - великденски добавки за пенсионерите с пенсии под 314 лева, което ще коства на бюджета 51 млн. лева и няколкостотин хиляди лева,
;

По отношение на подготовката на изборите вицепремиерът Стефан Янев заяви, че подготовката върви съвсем спокойно и няма никакво забавяне.

Стефан Янев, вицепремиер и министър на отбраната: Подготовката за изборите на 26 март върви най-общо казано съгласно планировката без особени затруднения. Разбира се, темата с машинното гласуване, знаете какъв е резултатът, знаете през какъв процес премина ЦИК, какво е тяхното решение. Мисля, че на този етап можем да бъдем спокойни, че конституционното право на българските граждани да гласуват при равни условия ще бъде спазено, като се използва познатият ни досега метод - използването на хартиени бюлетини.
Самият премиер обяви, че неговите амбиции са по време на управлението на служебния кабинет България да влезе в т.нар. чакалня за Еврозоната.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мартеница или „марцишор” – спор от двете страни на Дунава
Мартеница или „марцишор” – спор от двете страни на Дунава
Бившият ректор на медицинския университет Ваньо Митев отива на съд
Бившият ректор на медицинския университет Ваньо Митев отива на съд