НОВИНИ

Ще охраняват денонощно свидетел по "Суджукгейт" след палеж на автомобила му

Прокуратурата назначи охрана на един от свидетелите по т. нар. дело "Суджукгейт" Кирил Костов, тъй като заради дадени свидетелски показания Костов и семейството му може да са застрашени. Обвиняем по "Суджукгейт" е бившият депутат от ГЕРБ Живко Мартинов. За оказване на натиск върху трима свидетели по случая пък е обвиняем бизнесменът Петър Малджиев.

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
20:18, 27.12.2018
Чете се за: 00:28 мин.
У нас

Назначаването на охрана на Кирил Костов идва 10 дни след като неговият автомобил, както и този на съпругата на друг свидетел по "Суджукгейт" Людмил Ганчев бяха опожарени.

От прокуратурата съобщават, че защитата е назначена по искане на самия Костов, а Ганчев е отказал предложението за охрана. Още в края на 2016 г. Кирил Костов е подал няколко сигнала до прокуратурата в Добрич, че са отправяни заплахи срещу него и семейството му.

Преди година пък Софийската градска прокуратурата повдигна обвинение срещу Петър Малджиев за оказване на натиск върху трима свидетели по случая.

Малджиев е близък приятел на бившия депутат Живко Мартинов, обвинен за принуда и лично укривателство. Той стана известен с това, че изнудвал производител на колбаси да дари 4 тона суджук.

От прокуратурата съобщават, че разследването е към края си и в кратки срокове предстои внасянето на обвинителен акт.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Следколедно пазаруване образува кошмарно задръстване около столичен мол
Следколедно пазаруване образува кошмарно задръстване около столичен мол
Временно спасение за гърците от високите тол такси
Временно спасение за гърците от високите тол такси