НОВИНИ

Ще поскъпне ли почивката в Гърция след вдигане на цените на стоките и ДДС?

От 1 юни в Гърция се очаква да скочат цените на стоките и услугите като данък добавена стойност от 23 ще стане 24 на сто. Ще поскъпне ли почивката на българина, който в последните години избира гръцките курорти за лятната си ваканция вижте в репортажа на Елена Чимева.

bnt avatar logo
от Елена Чимева
10:37, 29.05.2016
Чете се за: 00:57 мин.
У нас

Мария Кинцакис има хотел на брега на морето в курорта Ставрос. Разказа, че повечето от туристите, които идват при нея са българи, сърби и румънци. Хотелската и част за това лято е резервирана на 60 процента. Тя няма да променя цените.

Мария Кинцакис, собственик на хотел в Гърция
„По-добре ние да загубиме малко хотелиерите отколкото туристите, трябва да помагаме на туристите вместо да ги загубиме защото какво ще стане, ако загубиме туристите „

Нощувка със закуска за двама души в активния летен сезон в този хотел върви от 40 до 100 евро в зависимост от условията. Българи, които стопанисват хотели в Гърция и ги предоставят на туристи също казаха, че няма да вдигат цените, поне за това лято.

Мария Миликина, управител на офис на туристическа агенция
„Дори и като пакет нощувка и закуска или нощувка закуска и вечеря обяд няма да има промяна."

В Гърция от юни с 10 процента се очаква да поскъпне всичко -от млякото до напитките казват тук и дават пример , ако дадена храна досега е струвала едно евро след увеличението ще бъде евро и 10 евроцента.

Боряна Такова, турист
„ Ние живеем в София и ни излиза по принцип по -евтино отколкото на българското Черноморие, но ако вдигнат цените може би ще бъде същото, така че вече не знам дали ще бъде вече толкова евтино за нас „

Сръбски туристи разказаха ,че не се притесняват от скока на цените на стоките и услугите в Гърция .

Гордана Баста - „Не е нещо .Мало, мало . С 10 процента? - Па тако"

Данък добавена стойност за хотелите в Гърция се очаква да се увеличи от 6 на 13 процента. Най-много българи над 50 процента избират да за почивка през лятото в курортите - „Неа Врастна" ,"Аспровалта" и „Ставрос „в Северна Гърция.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нов спортен комплекс в Ново село
Нов спортен комплекс в Ново село
Абитурентката Гери Павлова  пристигна на бала с кон
Абитурентката Гери Павлова пристигна на бала с кон