САЩ 2020 САЩ 2020 Следи тук
назад

Ще си върне ли държавата Пловдивския панаир?

Изпълнителната комисия на ГЕРБ възложи на кмета на Пловдив Иван Тотев и на съветниците от партията на следващото заседание да отменят решението на Общинския съвет за придобиване на акции от Министерството на икономиката в Международния панаир в Пловдив.

Надежда Василева
от Надежда Василева
15:46, 26.04.2017
Чете се за: 00:34 мин.
У нас

Мотивът на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов за днешното решение са опитите за публични внушения, които свързват партията със знаковия бизнесмен от средите на БСП Георги Гергов. Борисов е заявил, че няма да позволи името, авторитетът и честта на ГЕРБ да бъдат петнени заради лични икономически интереси.

От партията припомнят, че раздялата на държавата с Пловдивския панаир започва в края на 2006-та по време на Тройната коалиция, и че сделката тогава е движена от Корнелия Нинова в качеството ѝ заместник-министър на икономиката.

Цветан Цветанов - председател на ПГ на ГЕРБ: В последните дни се разразиха много спорове и спекулации и обвързаха партия ГЕРБ с тези, които са градили паралелната държава през времето, когато са управлявали, а това са представителите на БСП. По никакъв повод няма да позволим да бъде замесвано името на ГЕРБ с бизнесмени от която и да е политическа сила или да приписват, че сме работили в техен интерес. Затова общинските съветници от ГЕРБ утре на извънредна сесия ще преразгледат решението, с което ще се получи отказ за получаване на тези безвъзмездни акции от Министерството на икономиката.
Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Жители на община Сухиндол излязоха на протест заради разрушен път
Жители на община Сухиндол излязоха на протест заради разрушен път
Двама загинали и петима изчезнали при сблъсък на кораб и лодка край Дубровник
Двама загинали и петима изчезнали при сблъсък на кораб и лодка край Дубровник