НОВИНИ

Задръствания заради ремонта на "Витиня"

Тунелът "Витиня" остава затворен за движение и днес заради ремонт. Трафикът е пренасочен по обходни маршрути, по които се образуваха километрични задръствания. Движението се очаква да бъде възстановено утре вечер.

bnt avatar logo
от Димитрина Стамболова
11:51, 26.04.2017 (обновена)
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

Обходният маршрут, по който е пренасочен трафикът на автомагистрала Хемус, е около 5 километра. Но задръстванията започват от магистралата и са километрични.

На 34-ти километър, по стария двулентов път, се осъществява цялото движение от София в посока Северна България и обратно. А ето и реакцията на шофьорите:

- Истински кошмар е. В другите държави хората за една година ще направят нов тунел, тук за две години не може да го ремонтират.

- Това само в България може да ес случи, бил съм къде ли не, но такава простотия няма.

- Нормално е при тия условия. Плащаме данъци.

- Колко време сте в задръстването?

- Половин час.

;

- Снимай нагоре някои катаджии. Ние чакаме цяла нощ, стоим. Може ли тия работи. Плащаме си винетки по 1500 лева. Няма управия в тая държава.

Заради липса на указателни табели или по-друга причина трафикът в посока Варна вместо да се насочи към магистралата преди тунел "Топли дол", продължаваше по стария път към Ботевград. В същото време от фирма "Автомагистрали" бяха изпратили работници, които да изкърпват този участък, но заради силния трафик, това бе невъзможно. Тунел Витиня остава затворен до 17 часа утре.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Продължава събарянето на незаконни постройки в пловдивския район Северен
Продължава събарянето на незаконни постройки в пловдивския район Северен
От астма и влошено зрение страдат най-често русенските ученици
От астма и влошено зрение страдат най-често русенските ученици