НОВИНИ

Шествие на велосипедистите от “Вело Русе"

Велосипедисти и техни съмишленици се събраха днес пред сградата на Община Русе, за да изразят недоволството си от подготвяната промяна в наредбите на местната власт, според която трябваше да сбъдат наложени ограничения за движението им в града. Те обявиха, че ще участват в работна група, която ще обсъди спортните текстове наесен.

bnt avatar logo
от Виолета Никифорова
19:40, 13.07.2016
Чете се за: 00:29 мин.
У нас

Шествието на велосипедистите от “Вело Русе” , които са против намерението на Община Русе да забрани движението на велосипеди в парковете и в пешеходните зони, започна с обиколка на централния площад.

Михаил Михов: „Ние признаваме, че има и велосипедисти, които карат много неразумно, не признават правилника за движение, карат опасно, вдигат скорости покрай майки с деца, бременни жени. Това е един опит да се отговори на тези хора, които искат да имат своята безопасност в парковете. Това е е начинът - като се махнат едните участници в движението, като се „изтрият” с гумичка. Не могат да се „изтрият” - ние сме тука!”

Междувременно местната управа оттегли предложението си и то ще бъде внесено отново през есента. По време на шествието днес всички желаещи можеха да попълнят анкетни карти, в които да споделят своето мнение за местата, където може да се кара колело в града.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Има опити да се неглижират изборите за президент, според Мустафа Карадайъ
Има опити да се неглижират изборите за президент, според Мустафа Карадайъ
Александър Методиев се отказа сам от имунитета си
Александър Методиев се отказа сам от имунитета си