НОВИНИ

Шествие в памет на Вероника Здравкова от Велико Търново

Днес се навършва една година от трагичната смърт на студентката Вероника Здравкова от Велико Търново. На 28 февруари 2015 година момичето беше убито в района на ЖП гарата в старата столица от рецидивистът Илиян Здравков. Съдът в старата столица го осъди на трийсет години лишаване от свобода, но той обжалва решението. Тази вечер родителите, близки и приятели на Вероника се събраха на траурно шествие в нейна памет.

bnt avatar logo
от З.Илиева, Н.Славов
21:37, 28.02.2016
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

Шествието започна в часа, в който Вероника е била нападната и убита и стигна до лобното й място. Родителите се надяват на справедливост и възмездие.

Трайчо Трайков, баща на Вероника: Нашият живот се преобърна наобратно. Мечтите, които имахме, целите, които имахме моментално се сринаха със смъртта на Вероника. Единственото нещо, което ни крепи е виновника да си остане зад решетките!

Десетки приятели и състуденти на Вероника се събраха с искане държавата да не допуска рецидивистите да остават на свобода и да получават справедливи и ефективни присъди.

- Дано да има справедливост!

- Защо делото се гледа при закрити врата, нека да пуснат хората да си кажат мнението. Защо един убиец е на свобода, след като трябва да бъде в затвора!

- Думите са излишни, всеки сам, за себе си трябва да намери начин, по който да преодолее мъката...

- Ние сме съпричастни с родителите, защото аз имам дъщеря на нейните години, можеше да е тя или аз!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
70 души загинаха при двойния атентат в Багдад
70 души загинаха при двойния атентат в Багдад
19 акта за нарушения при шофиране издадоха русенските полицаи
19 акта за нарушения при шофиране издадоха русенските полицаи