НОВИНИ

Шофьори недоволстват от системата за електронни винетки на ГКПП „Кулата“

И днес продължиха проблемите. Шофьори, преминаващи през граничния пункт „Кулата“, недоволстваха от липсата на терминал за закупуване на електронни винетки. На влизане в страната ни от Гърция освен българите, и чуждите шофьори не успяха да си купят дигитален стикер. Регионалният министър обеща, че утре там ще има монтирани апарати.

bnt avatar logo
от Надежда Василева
20:05, 05.01.2019
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

Много от българските шофьори на товарни автомобили, които днес пътуваха за Гърция и Италия, казаха, че са с хартиени стикери. Обясниха, че не са нарушители и не подлежат на глоби, защото те са в сила до изтичане на срока им.

„Аз съм годишна, която е до февруари 2019 г., но има колеги, които нямаха винетки и просто се чудят от къде да вземат винетки, за да минат границата, иначе са подложени на санкция“, обясни пред камерата на БНТ един от шофьорите.

Заради липсата на терминали за електронни винетки чужденците, предимно гърци,бяха принудени да пътуват до бензиностанциите в района на граничния пункт, откъдето да закупят дигитален стикер. Това обаче се оказа невъзможно, защото и там нямаше необходимите устройства. Служители на търговските обекти ги информираха да търсят други варианти.

;

От Агенция „Пътна инфраструктура“ съобщиха, че до средата на другата седмица ще бъдат инсталирани терминали за самотаксуване на всички контролно-пропускателни пунктове, по план - график на Кулата това трябва да стане в тези два почивни дни. По-рано днес пунктът Кулата-Промахон на българо-гръцката граница беше затворен за товарни автомобили.

ТИР-ове не се пропускаха от гръцките гранични власти заради усложнената метеорологична обстановка и силен снеговалеж в южната ни съседка. Пропускаха се само леки коли и автобуси от двете страни на границата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Осми пореден съботен протест на „жълтите жилетки“ във Франция
Осми пореден съботен протест на „жълтите жилетки“ във Франция
Трима уволнени висши чиновници заради проблемите с електронните винетки
Трима уволнени висши чиновници заради проблемите с електронните винетки