НОВИНИ

Скандалът с "Оксфам" се разраства

Скандалът с благотворителната организация "Оксфам" се разраства. Бившият ѝ директор в Хаити е признал, че е плащал на проститутки в помещения на организацията. Това сочи изнесен днес доклад от вътрешна проверка през 2011 г.

Емилия Запартова
от Емилия Запартова
10:42, 19.02.2018
Чете се за: 00:23 мин.
По света

С още двама представители на "Оксфам", 68 годишният белгиец Роланд ван Хаувермейрен трябваше да подаде оставка след обвинения, че са купували услугите на млади проститутки по време на мисията им след катастрофалното земетресение в страната през 2010 г.

Досега белгийският директор отричаше. Проституцията е разпространена в Хаити, но е забранена. Освен това трима служители на "Оксфам" са заплашвали физически свидетел по вътрешното разследване. Докладът за нередностите е публикуван частично. Заради скандала, организацията може да загуби държавното си финансиране от Великобритания и от Европейския съюз. Актрисата Мини Драйвър вече се отказа от работата си с нея.

"Оксфам" оперира в над 90 държави. За скандалното поведение на служителите ѝ съобщи вестник "Таймс" в началото на февруари.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бойко Борисов се срещна с премиера на Кабо Верде
Бойко Борисов се срещна с премиера на Кабо Верде
Иззеха 200 метра бракониерски мрежи в язовир Ястребино
Иззеха 200 метра бракониерски мрежи в язовир "Ястребино"