НОВИНИ

Скарлет Йохансон е най-доходоносната кинозвезда за 2016 година

Скарлет Йохансон оглави класацията на сп. "Форбс" за най-доходоносните кинозвезди през 2016 г. благодарение на ролите си в "Първият отмъстител: Войната на героите" и "Аве, Цезар", съобщи Ройтерс. Приходите от филмите със Скарлет Йохансон в киносалоните по света са 1,2 милиарда щатски долара.

Скарлет Йохансон е най-доходоносната кинозвезда за 2016 година
bnt avatar logo
от БНТ
11:15, 28.12.2016
Чете се за: 00:27 мин.
Още

"Първият отмъстител: Войната на героите" донесе 1,15 милиарда долара. С "Аве, Цезар" актрисата изпревари Крис Еванс и Робърт Дауни младши, с които играе заедно в блокбастъра. "Първият отмъстител: Войната на героите" оглави световната боксофис класация.

На четвърто място е австралийската актриса Марго Роби с 1,1 милиарда долара благодарение на филмите "Отряд самоубийци" и "Легендата за Тарзан".
Британката Фелисити Джоунс влезе в класацията на сп. "Форбс" за първи път благодарение на ролите си в "Rogue One: История от Междузвездни войни", "Ад" и "Часът на чудовището". Тя е на девето място.
Сп. "Форбс" прави изчисленията на базата на продажбите на билети за киносалоните в целия свят за филмите на водещите холивудски актьори. Класацията не обхваща анимации като "Търсенето на Дори". Този филм на "Дисни" е на второ място по приходи по света тази година с 1,02 милиарда долара.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Полицията в Кьолн забрани демонстрация на Нова година
Полицията в Кьолн забрани демонстрация на Нова година
Четири лапи осигури храна за животните в Хитрино
"Четири лапи" осигури храна за животните в Хитрино