НОВИНИ

​След големия финал на "Евровизия" 2018: "Equinox" в "Денят започва"

България се класира на 14-то място в песенния конкурс "Евровизия" тази година. Първа стана представителката на Израел Нета Барзилай с песента "Тоу" - "играчка", а второто място завоюва Елени Фурейра, която се яви като представител на Кипър и изпълни песен, приличаща на кавър на песента, с която Поли Генова се класира четвърта през 2016 г. Гости в студиото на "Денят започва" бяха Владимир Михайлов и Жана Бергендорф от групата "Equinox" и Йоана Левиева-Сойер, продуцент за "Евровизия" в БНТ.

Милена Кирова
от Милена Кирова
09:17, 14.05.2018 (обновена)
7486
Чете се за: 00:46 мин.
У нас
Йоана Левиева-Сойер, продуцент за "Евровизия" в БНТ: Интересното е, че тази година имаше много фаворити на публиката тази година. Освен Елени Фурейра от Кипър и Нета Барзилай от Израел, друг безспорен фаворит беше представителката на Финландия Саара Аалто, която е много интересна личност с послание и в песента, и в поведението си, финалист на Х Фактор във Великобритания. Също така британската изпълнителка, която се класира доста след нас, беше фаворит и се радваше на голям успех.

Владимир Михайлов, "Equinox": Конкуренцията тази година беше много по-силна от предишната. Имаше различни стилове тази година, между 15-на участници като Естония, Дания, Финландия... това са такива номера, че всеки един можеше да бъде на първо място. Страхотна беше конкуренцията между всички артисти. Всички на финала се представиха едно ниво нагоре от всичко, което бяха показали до момента. Включително и ние. Ние направихме най-доброто си изпълнение на финала.

Жана Бергендорф, "Equinox": Лично като артисти сме много доволни от това, което успяхме да направим. ...Аз имах възможност да си поговоря с Нета от Израел, сближихме се много и тя ми каза така: на мен не ми пука как изглеждам - мен ме интересува да се чувствам добре. И аз смятам, че тя е много права, защото тя се чувстваше перфектно в кожата си и това ми направи голямо впечатление и аз уважавам този факт.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Обявяват резултатите от изборите в Ирак
Обявяват резултатите от изборите в Ирак
В кухнята на замъка Уиндзор: Къде ще приготвят храната за сватбата на принц Хари
В кухнята на замъка Уиндзор: Къде ще приготвят храната за сватбата на принц Хари