НОВИНИ

След решението на КС: Има ли още възможности да приемем Истанбулската конвенция

Истанбулската конвенция противоречи на основния закон на България, реши днес Конституционният съд. Обсъждането на Конвенцията и дебатите около ратификацията й бяха белязани от силен обществен интерес. До какви процеси ще доведе решението на съда и актуален ли е дебатът за спорния документ - темата в "Още от деня" коментираха политологът Татяна Буруджиева и политическият анализатор Михаил Константинов.

bnt avatar logo
от БНТ
19:12, 27.07.2018
Чете се за: 00:27 мин.
У нас
Михаил Константинов: Беше ясно, че Истанбулската конвенция няма как да мине в съда, нито да бъде гласувана от българския парламент. Тази конвенция се пробутва не заради жените - те са защитени от законодателство. Целта е да се вкара този джендър - това понятие цели да размие понятието за биологичен пол и да въведе едно абсолютно аморфно общество. Джендър е антинаучно понятие, създадено от една сбъркана лесбийка.
Татяна Буруджиева: Решението на КС в крайна сметка е, че трябва да се промени Конституцията, за да бъде приета Истанбулската конвенция, така че дебатът и разговорите в обществото няма да спрат. Професорът обаче е прав в едно - че това беше най-удобното решение за политиците.

И още - защо изминалият политически сезон е бил само буря в буркан с локални решения на проблемите, вижте целия разговор във видеото!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лидерите на „Атака“ Волен Сидеров и на НФСБ Валери Симеонов се помириха
Лидерите на „Атака“ Волен Сидеров и на НФСБ Валери Симеонов се помириха
Премиерът Борисов оцени работата на кабинета за политическия сезон като добра
Премиерът Борисов оцени работата на кабинета за политическия сезон като добра