НОВИНИ

След усложнения от грип: Дете почина в болницата в Благоевград

5-годишното дете почина вчера в болницата в Благоевград. То развило много бързо усложнения, следствие на грип. Това показва направената аутопсия. Детето е прието с двустранна вирусна бронхопневмония, която се е развила много бързо, и въпреки усилията на лекарите от детското отделение на болницата, в последствие и на предприетите реанимационни действия, за съжаление се стигна до фатален край.

bnt avatar logo
от Десислава Малинова
15:35, 22.01.2019
Чете се за: 00:49 мин.
Още

Починалото дете е било няколко дни с температура. След като състоянието му се влошава е закарано от своята баба в спешния център в Благоевград. Първоначално е било настанено в детско отделение, но състоянието му рязко се влошило и се наложило да бъде преместено в реанимацията.

д-р Веселка Мончева, РЗИ – Благоевград: Детето е било обгрижвано, но просто има случаи, в които мълниеносно протича заболяването и не може за съжаление, нищо да се направи. Още със самото приемане е прието с тази диагноза. Има такива форми, мълниеносни, и в първите часове се получава екзитус.

Най-честите усложнения при грип са бронхопневмонии, менингити и отити. В Благоевград родители на малки деца изпълниха приемните на личните лекари притеснени след трагичния случай.

Миневер Емилова, родител: Нямаме някакви предпазни мерки. Повече ще си стоим в къщи, не излизаме навън..С тези малки деца, винаги се опасяваме да не им се случи нещо...8 19 В къщи стоим с него, не посещава ясла, нищо не посещава.
Венцислав Илиев, родител: Карам я редовно на доктори, на прегледи, и така.

Броят на болните от грип в Благоевград се увеличава ,но все още не садостигнали пиковите нива, обясниха от Районната здравна инспекция.

д-р Веселка Мончева, РЗИ – Благоевград: Ако заболеваемостта продължава да нараства , към края на седмицата може би ще обявим. Защото не може при първите случаи на грип да се обявява грипна епидемия, има си правила.

Заради усложнения от грипа медиците съветват да не се самолекуваме, а веднага да се обърнем за помощ към общопрактикуващите лекари.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Повдигнаха обвинение на Елена Йончева за пране на пари
​Повдигнаха обвинение на Елена Йончева за пране на пари
​Гренландия губи ледовете си по-бързо, отколкото се предполагаше
​Гренландия губи ледовете си по-бързо, отколкото се предполагаше