НОВИНИ

Снежната блокада в Бургас

Снежен ад блокира десетки хора и автомобили на пътя Карнобат - Айтос - Бургас тази нощ. Силните снежни бури предизвикаха катастрофи и задръствания. Десетки хора пренощуваха в автомобилите си. ТИР катастрофира и препречи движението по пътя Карнобат - Бургас. Затворени за движение до следобяд бяха отсечката на магистрала "Тракия" от Зимница до Бургас и първокласния път от Петолъчката до Бургас. Единственият транспорт, който не спря да се движи, беше железопътния.

bnt avatar logo
от Веселин Григоров
19:48, 31.12.2016
Чете се за: 00:54 мин.
У нас

Голямото задръстване става снощи около 20,30 в района на разклона за Миролюбово. ТИР, при опит да изпревари колоната, се удря в друг камион, завърта се и блокира пътя Бургас - Айтос

Петър: "Един ТИР бил обърнат и цяла нощ стояхме. Обаче от навяването не могат да очистят. Имаше още 4 или 5 ТИР-а заседнали."

Тежки верижни машини от Вонноморската база Бургас и от Гражданска защита цяла нощ се опитваха да изтеглят ТИР-а. Бурният вятър и продължаващия и в момента снеговалеж натрупаха големи преспи и затрупаха част от колоната чакащи автомобили. Едва тази сутрин бе отворен коридор в посока Бургас.

Неделчо Рачев, нач."Охранителна полиция"-ОДМВР-Бургас: "Обстановката е изключително тежка. Автомобил по автомобил се вадят на ръце, след предварително почистване с техниката, която може да влезе на определени места. Ще продължим бавно и методично автомобил по автомобил бавно да се вади на ръка."

Докато изровените от снега автомобили се водеха със снегорин към Бургас, на изхода на града стихията бе накарала много пътуващи да прекарат нощта в близките бензиностанции.

Добрин: "Аз съм лично от 12-13 часа тука, от снощи. Чакам да се прибера с подаръка за жена ми, но може да не мога да я зарадвам за Нова Година."
Билян Чобанов: "По принцип идваме от Турция. От Турция до тука стигнахме, от тука до Айтос не можем да отидем."
Цветомир Цветков: "Варна за Карнобат пътуваме, ама... Интересно в скандинавските държави дали така се получава както при нас."

В късният следобед движението по пътя към Айтос и Карнобат бе възстановено, но разчистването на пътното платно от навяванията продължава.От КАТ и Агенция пътна инфраструктура призовават да се кара внимателно.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Посрещане на Нова година в Пловдив
Посрещане на Нова година в Пловдив
Журналист спечели битката с бюрокрацията и спаси живота на бездомно момче
Журналист спечели битката с бюрокрацията и спаси живота на бездомно момче