НОВИНИ

След срещата в СДВР: Променят охраната в района около Борисовата градина

Вътрешният министър Валентин Радев свика на спешно заседание шефовете на районните полицейски управления в София заради зачестилите случаи на агресия. Ето какво каза на живо в ефира на БНТ главният секретар на МВР Младен Маринов:

Благой Цицелков
от Благой Цицелков БТА
20:15, 25.07.2017 (обновена)
Чете се за: 00:54 мин.
У нас
Младен Маринов - главен секретар на МВР: Срещата беше продиктувана от случая в Борисовата градина. От огледа на местопрестъплението отидохме във ВМА, разговаряхме с пострадалия. Получихме допълни данни по отношение на този брутален и хулигански акт. Поставихме задачи на колегите, свързани с работата по контингента, който попада в профила, който получихме от пострадалия. Предстои много работа, тъй като това е едно безмотивно престъпление по хулигански подбуди най-вероятно. По никакъв начин пострадалия не е предизвикал тази агресия.
;

Още от тази вечер столичната полиция променя охраната в района около Борисовата градина. Това каза главният секретар на МВР Младен Маринов след продължилата повече от час извънредна среща на ръководството на ведомството и началниците на полицейски управления в София.

Ако нападението над двете жени вчера е по-скоро свързано с тяхната работа, то побоят над журналиста днес е по-скоро по хулигански подбуди, сочат основните версии на разследващите. От Първо районно управление в София са отчели, че от началото на годината инциденти в Борисовата градина не е имало. Въпреки това полицията ще проверява лица от криминалния контингент, като предполага, че нападателите на журналиста от БНТ са на възраст между 17 и 25 години. За да ги установи по-лесно, полицията призовава всички очевидци на инцидента да разкажат какво са видели.

Вътрешният министър Валентин Радев коментира, че по време на срещата са били обсъдени и други мерки, с които да бъдат избегнати инциденти като тези днес и вчера. За да се спре агресията, ще се направи повече, декларира още вътрешният министър. Като цитира и случая с нападението на полицай от близките дни, Радев заяви, че "така не може да се посяга".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
86% от българите не знаят какво представлява съдебната реформа
86% от българите не знаят какво представлява съдебната реформа
МВР работи по версията за хулигански подбуди за нападението срещу Иво Никодимов
МВР работи по версията за хулигански подбуди за нападението срещу Иво Никодимов