НОВИНИ

Състезание по правопис "Спелинг Бий" във Варна

Във Варна се проведе регионалното състезание по правопис на английски език "Спелинг Бий". То е част от Националното състезание, започнато от доброволци от Корпуса на мира през 2011г. И тази година учениците мериха сили в градовете София, Пловдив, Варна, Велико Търново, Благоевград, Монтана, Разград и Сливен. На 21-ви април ще стане ясен "Спелинг Бий" шампионът на България. БНТ е медиен партньор на кампанията.

bnt avatar logo
от Мариана Малева
22:42, 23.03.2019
Чете се за: 00:46 мин.
У нас

Тази година състезанията се провеждат под мотото "Да бъдем по-добри заедно", тъй като уменията за работа в екип са изключително важни за личностното развитие на младите хора.

Димитър Цеков, организатор: Всяко училище може да участва с видео, с презентация, с която да покаже тази групова работа и взаимопомощта при подготовката за състезанието.

Днес във Варна в две групи се състезаваха 50 ученици както от варненски училища, така и от Добрич, Шумен, Обзор и Алфатар. Те трябваше да "спелуват", тоест да произнасят буква по буква различни думи на английски език.

Александър Павлов: Малко се притеснявам, отне ми около две седмици да се подготвя.

Виктория Петрова е участвала в състезанието по правопис на английски език "Спелинг Бий" четири поредни години.

Виктория Петрова: Най- важното е да не се притесняват, защото очевидно знаят много щом са стигнали дотук...някои от тях треперят, но най-важното е да вярват в знанията си.

Никакво притеснение обаче не показа най-малкият участник в състезанието - Петър Калев, който е в трети клас в училище "Стоян Михайловски" във Варна.

Петър Калев: Коеър - това беше първата дума, която аз не можех да спелувам...Мога да стана преводач и знам малко испански.

В Регионалното състезание след оспорвана надпревара за Националния финал на "Спелинг Бий" се класираха Георги Павлов и Микаела Павлова от Варна, както и Йоанна Димитрова от Добрич.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Първи трейлър на Имало едно време в Холивуд с Брад Пит и Лео Ди Каприо
Първи трейлър на "Имало едно време в Холивуд" с Брад Пит и Лео Ди Каприо
6 по Рихтер разтърси Западна Колумбия
6 по Рихтер разтърси Западна Колумбия