НОВИНИ

Стара река в Казанлък преля, заля и околни села

Заради обилните валежи, Стара река в Казанлък преля. Залети са пътища, десетки къщи са откъснати. Наводнени са улици и селскостопански дворове. Към момента няма данни за бедстващи хора и животни.

bnt avatar logo
от БНТ
06:48, 26.05.2016
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

Най-тежко е положението в село Енина. Водата е излязла от коритото си снощи малко след 21 часа и буквално е заляла няколко улици. Заради наводнение на пътното платно е затворен за движение пътят между Енина и Крън. Скъсани са два от мостовете, а няколко къщи са откъснати. През цялата нощ местните се мъчиха да овладеят водата.

;
Стоян Ангелов: "В 12 часа станах да видя внукът го няма. Кога погледнахме мостът прелива - води, разбиват стените, ламарините, пътят разбит - това се случва, хората се мъчиха и трактор идва, но няма спасение, бедствено положение - няма как - виновни няма тука - природа".
Веселин Андреев - кмет с. Енина: "Такава вода тука съм разговарял с възрастни хора досега не е имало... Водата изведнъж дойде като порой и виждате какво направи".

Наводнен е и квартал в Казанлък, а жителите му са откъснати заради заляти улици. Старата река в града е на 100 процента пълна - съобщи кметът на града.

Галина Стоянова, кмет на Община Казанлък: "Мисля, че положението е овладяно, тъй като и материал се кара, много фирми ни помогнаха... Засега няма никакво основание да се притесняват гражданите".

На критичните места работят екипи на Гражданска защита и Община Казанлък с тежка техника за овладяване на ситуацията.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Япония домакинства среща на Г-7
Япония домакинства среща на Г-7
Еврокомисарят по енергетика на посещение у нас
Еврокомисарят по енергетика на посещение у нас