НОВИНИ

Стоян Мирчев, БСП: Големият ни акцент е икономиката

Целта на БСП е да задържи резултатите, постигнати на президентските избори, заяви Стоян Мирчев в "Денят започва". Най-важните приоритети на партията са икономиката и образованието.

bnt avatar logo
от БНТ
09:41, 21.02.2017
Чете се за: 00:29 мин.
У нас

Стоян Мирчев, БСП: Ние имаме изцяло нова платформа – ясна, кратка, с конкретни послания и цели, които искаме да изпълним. Както в социалната сфера, така и в икономиката и образованието. Ще се опитаме по най-ясния начин да обясним на хората това, което предлагаме, за да спечелим тяхното доверие. Големият ни акцент е икономиката, подчерта той. Държавата в този тежък момент трябва да застане на мястото си и да защити българския производител. Инвестициите не идват, въпреки благоприятната данъчна система, която има страната, обясни той.

Другият основен проблем, който открои Мирчев, е корупцията. Той изтъкна, че по време на правителството "Борисов 2" България е успяла да се изкачи на първо място по корупция в ЕС.

Основно място в платформата на БСП заема и образованието. Без модерно, иновативно образование, национално отговорно, няма как да развиваме и икономиката, която искаме, каза Мирчев.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Гигантска бразилска корупционна схема се е разпростряла и в чужбина
Гигантска бразилска корупционна схема се е разпростряла и в чужбина
Преобразяват центъра на София и площад Славейков тази година
Преобразяват центъра на София и площад "Славейков" тази година