НОВИНИ

Стоянка Мутафова навършва 95 години

Обичаната от всички Стоянка Мутафова отбеляза 95-ия си рожден ден на сцената в театър "Сълза и смях". Най-възрастната активно играеща театрална актриса в света влезе в ролята на "Госпожа Стихийно бедствие". А ден по-рано, след близо два месеца отсъствие заради здравословни проблеми, кралицата на комедията зарадва публиката с постановката "Столетие мое".

Паулина Найденова
от Паулина Найденова
17:40, 02.02.2017
Чете се за: 00:44 мин.
У нас

С аплодисменти и цветя почитателите на обичаната актрисата я посрещнаха в театър "Сълза и смях" преди постановката.

"Тя е просто невероятна за всяко нещо, което е направила досега. Тя е една и велика!"

"Нямам почти представление, което да не съм гледал. В момента по случайност съм тук и не мога да пропусна да не я видя отново."

"От дете я гледам. И винаги все с по-голямо удоволствие и с по-голямо възхищение."

Екип на Българската национална телевизия очакваше "Госпожа Стихийно бедствие" с любимите на актрисата лалета. Към изненадата имаше и обувки със символа на театър "Сълза и смях", поднесени с пожеланието за повече сълзи от смях.

Стоянка Мутафова
"Всичките подаръци много ми харесват. Особено тези патъчки, защото чувствам, че ще ми бъдат удобни. Аз на рождени и на имени дни много не се чувствам, но какво да правя. Преструвам се, че съм добре, че съм радостна. Родила съм се на този ден, имало ме е. Станала съм, защото има много, които не са се и родили, нали."

Почитателите на Стоянка Мутафова си тръгнаха от представлението с книгата за актрисата, написана от дъщеря ѝ Муки. Първата страница е белязана с автограф на Мутафова.

Мария Грубешлиева - Муки
"За мен се оказа, че Стоянка Мутафова е всичко. Независимо от това, че самата аз завърших театрален институт, тя остана всичко за мен. Пожелавам ѝ да е жива и здрава и още много да радва публиката, защото виждам, че тя това го може."
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ЦИК ще осигури машини за гласуване във всички секции
ЦИК ще осигури машини за гласуване във всички секции
Меркел призова за свобода на изразяването в Турция
Меркел призова за свобода на изразяването в Турция