НОВИНИ

Стойнев: Край на политическите назначения в публичните предприятия

Членът на Изпълнителното бюро на БСП Драгомир Стойнев каза в студиото на "Още от деня", че във внесения от БСП законопроект за управление на държавните предприятия най-важното е спирането на политическите назначения в публичните предприятия.

Татяна Кръстева
от Татяна Кръстева
19:42, 20.07.2016
Чете се за: 00:24 мин.
У нас

Стойнев поясни, че всеки избор на ръководен орган в тези предприятия ще минава през конкурс и ще бъде изцяло прозрачен, а не както до сега съответния министър да назначава борда на директорите.

Основната причина за този законопроект е желанието на новото ръководство на БСП да представи една нова визия за управление на българската икономика, за ефективното използване на публичния ресурс. По думите на Стойнев това е един революционен законопроект. Той касае държавните и общински предприятия с над 50 % държавно участие, там където държавата е мажоритарен собственик.

Целта е публичните предприятия да работят изцяло на пазарен принцип да бъдат изцяло конкурентни на частния сектор, ефективно да използват публичния ресурс и всичко да бъде прозрачно, каза още Стойнев.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Брекзит ще направи България председател на ЕС по-рано
Брекзит ще направи България председател на ЕС по-рано
Илинден в село Рилци
Илинден в село Рилци