НОВИНИ

Странната двойка начело на Алтернатива за Германия

Две противоположни личности бяха острието на пробива на Алтернатива за Германия в Бундестага. За странната двойка водещи кандидат-депутати вижте в материала на Невена Бонева.

Невена Бонева
от Невена Бонева
17:30, 25.09.2017
Чете се за: 00:48 мин.
По света
Александър Гауланд, Алтернатива за Германия: Ние сме третата най-силна партия, и германското правителство - каквото и да бъде съставено - трябва да се облича добре! Ще ги преследваме!
Алис Вайдел, Алтернатива за Германия: Първото, което ще направим, е да спазим първото си обещание. Ще инициираме разследваща комисия за Ангела Меркел.

В нощта на триумфа двамата водачи на партийната листа не пестяха закани. Той е юрист и журналист, един от основателите на Алетарнатива за Германия, когато тя възниква като евроскептична в разгара на гръцката криза. Тя е икономист, работила за „Голдман Сакс“ и пет години в Китай в една от най-големите държавни банки. Включва се в партията през 2012 г.

Умна, образована и с различна сексуална ориентация - партньорката ѝ е с произход от Шри Ланка, имат две осиновени деца и още един дом в Швейцария. Затова, когато през пролетта е издигната за водещ кандидат, недоумението е голямо - популистите са против хомосексуалните бракове.

;

Но в така различната кандидатдепутатска двойка има допирни точки в новата платформа на формацията - срещу мигрантите, исляма, и срама от нацисткото минало. Тe изтласкаха представителката на по-умерената фракция Фрауке Петри от челото на партийната листа.

Александър Гауланд, Алтернатива за Германия: Като политическа доктрина ислямът е несъвместим с либералния политически ред. Той не принадлежи на Германия.
Алис Вайдел, Алтернатива за Германия: Мястото на политическата коректност е в боклука на историята.

Целта в краткосрочен план, според Вайдел е, през 2021 г. партията да е управляваща.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мерки срещу насилието над медици
Мерки срещу насилието над медици
​Започна ремонтът на тунел Витиня в посока София
​Започна ремонтът на тунел "Витиня" в посока София