НОВИНИ

Студ и сняг в края на седмицата

Още в четвъртък се очаква облачността да се увеличи и до вечерта да завали сняг. Бургас се очертава като една от критичните точки, в които е възможно да има проблеми.

bnt avatar logo
от БНТ
14:51, 04.01.2017
Чете се за: 00:37 мин.
У нас

Най-сериозна се очаква да бъде обстановката в Северна и Североизточна България - Варна, Русе, Силистра, Добрич, Шумен и Разград. Риск има и за областите Смолян и Пазарджик. Това стана ясно след заседание на Националния щаб, който беше създаден във връзка с прогнозите за предстоящи обилни снеговалежи и силни ветрове. Ще бъдат осигурени допълнително полицейски патрули, екипи в Бърза помощ, ще се удвои броят на дежурните аварийни групи - за ЖП транспорта, за електрическата мрежа, за мобилните комуникации. Извършва се проверка на готовността на цялата снегопочистваща техника в страната. От Агенция пътна инфраструктура обявиха, че ако се налага ще затварят пътища, за да не се стига до задръствания. Призивът на институциите е - ако не е наложително да не се пътува в четвъртък, петък и събота. Ако все пак тръгват на път - гражданите да се информират за пътната обстановка.

Румяна Бъчварова, вицепремиерът и министър на вътрешните работи: "Ще се работи в тясна връзка с общинските власти и областните управители, на които са дадени инструкции - ще бъдем в конферентна връзка с тях. Разчитаме гражданите да се съобразяват с указанията дори това да променя плановете и да им създава неудобств аот битов характер, целта е да се предотвратят по-тежки последици."
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
 Единайсет деца бяха ранени при нападение в детска градина в Китай
Единайсет деца бяха ранени при нападение в детска градина в Китай
Николай Ненчев ще се яви в Софийската градска прокуратура на 5 и 6 януари
Николай Ненчев ще се яви в Софийската градска прокуратура на 5 и 6 януари