НОВИНИ

Светослав Малинов: Не може в този вид летището ни да посреща председателството

Технически се надявам, че няма да имаме проблеми за европредседателството, притеснявам се, че политически не сме готови. Това каза в "Още от деня" Светослав Малинов, евродепутат от ДСБ и ЕНП, който коментира още, че достъпът ни до визовия режим на Шенген не ни прави членове, а по-качествени охранители. Малинов коментира още, че трябва да възстановим доверието в съдебната система.

bnt avatar logo
от БНТ
19:50, 06.10.2017
Чете се за: 00:57 мин.
У нас
Светослав Малинов: Едно успешно европредседателство не е просто липса на гафове, а специфични постижения, обяснения на проблеми, които само ние може да обясним, позитивно наследство за неща, които биха били добре за нас и за региона.

Евродепутатът даде пример с българското летище като заяви, че не може в този вид то да посреща българското председателство.

Светослав Малинов: Всеки, който е минал през последните седмици и е имал възможност да види поне още едно друго европейско летище, си дава сметка, че в това състояние, първото впечатлението ще бъде ужасно. Атмосфера, визия, хигиена. Сайтът също трябва да бъде на възможно най-добро ниво.

Относно приоритетите на България евродепутатът каза, че чака още онези, които биха дали някакъв резултат.

Светослав Малинов: Европредседателството е възможност много хора да дойдат до България и да ни видят. Това дава възможност на повече европейци да погледнат през очите на България, нашите надежди и страхове. Ако това бъде направено, може да направим нещо и за региона. Малките държави се отнасят много по-сериозно към европредседателството, а ние имаме два проблема, че ще ни е за първи път и че ще бъде в сянката на Брекзит.

В студиото на БНТ Малинов коментира, че го притеснява липсата на амбиции и неправилно поставени приоритети. "Трябва да мислим малко по-амбициозно за региона. Не е хубаво да поставяме въпроси, които засягат само нас. Трябва да възродим темата за енергийния съюз.", бяха думите му.

По темата за Шенген той каза, че влизането ни до информационната система и защита на границите ни прави пълноправни охранители към шенгенската зона, от която още не сме част и ще бъдем, когато възстановим доверието в съдебната система. Нещо, което в момента не изглежда много близо.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ваднали отново вилняха в Благоевград
Ваднали отново вилняха в Благоевград
Танцът Делхи на Галин Стоев с премиера в Народния театър на 1, 2 и 3 декември
"Танцът Делхи" на Галин Стоев с премиера в Народния театър на 1, 2 и 3 декември