НОВИНИ

Телевизионният център в Пловдив на 48 години

На днешния ден през 1971 г. е създаден телевизионният център в Пловдив. Това е първото извънстолично студио на Българската национална телевизия. Вече 48 години екипите от журналисти, оператори и технически лица отразяват събитията от сърцето на Тракия.

bnt avatar logo
от Мариела Хубинова
18:30, 22.03.2019
Чете се за: 01:19 мин.
У нас

И днес репортерите от телевизионния център в Пловдив са на всички горещи точки.

Златин Бояджиев: Два локомотива и три вагона от влакова композиция, превозваща почти 2000 тона пропан-бутан, излезе от релсите на централна гара в Пловдив.
Галена Паскова: На прохода Рожен са разположени ето такива генератори.
Димитър Димитров: Разбрах, че обемът информация не означава повече полезност, означава да подбереш правилния начин, по който да кажеш важните неща за кратко време.
Таня Матева: Змията е избягала днес по обяд, предполага се, че се крие на тавана.
Росица Колева: Натъкнахме се на отрязани дънери без марка, а до тях стои сухо дърво, което не е отсечено.
Антоанета Чакандракова: От началото на годината досега в Пловдив са проплакали над 6800 бебета. Едно от тях е Божидара.
Деница Торньова: Те сюжетите в Пловдив никога не свършват, особено в новините.
Мария Павлова - спортен журналист: Регионалните центрове са пулса на БНТ.
;

Репортажите в ефир се предхождат от сериозни проучвания, проверки на информацията и бързи реакции на редакторските звена.

Димитър Димитров: Колкото повече рождени дни, толкова повече празници, колкото повече празници - толкова повече смисъл и в нашата работа.

Екипът на ТВ център Пловдив работи още по създаването на предаванията „60 минути за култура", „Знание БГ", „На опера с БНТ2", „Златни ръце", „Арт Стийм", „10 хиляди крачки", „Време за губене", които се излъчват по културно-образователния канал БНТ 2.


През 1993 г. започва и излъчването на регионалния ТВ канал от Пловдив. На тези честоти днес предава образователно-културният канал БНТ 2.

За екипа на БНТ-Пловдив 2019 г. е наистина специална - освен, че ТВ център става на 48 години, градът под тепетата е обявен и за Европейска столица на културата. Най-важните и най-интересни събития, разбира се ще научавате първо от нашите екипи и първо в новините "По света и у нас".

;

Телевизионният център в Пловдив е най-старият от четирите поделения на БНТ в страната. Първоначално работи като студио, което произвежда новини за емисиите "По света и у нас". Но в началото на 1974 г. започва и първото пряко предаване от 1-во студио на ТВЦ-Пловдив.

Именно пловдивските екипи са дали за родния ефир едни от най-емблематичните предавания в страната. Не можем да подминем първото икономическо предаване "За един милиард" и емблематичната Пепа Славчева и нейното предаване "Адрес 4000" - един формат, за който и до днес хората си спомнят с носталгия.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Увеличава се броят на загиналите след експлозията в химически завод в Китай
Увеличава се броят на загиналите след експлозията в химически завод в Китай
Нинова: БСП не са гласували промените в Закона за устройство на територията
Нинова: БСП не са гласували промените в Закона за устройство на територията