НОВИНИ

​ТИР прегази жена на най-натовареното кръстовище в Пазарджик

ТИР прегази 61-годишна жена на най-натовареното кръстовище в Пазарджик. По-фрапиращото е, че теста за наркотици на шофьора е положителен. Причините за тежката катастрофа все още се изясняват. Иззети са записите от камерите от близка бензиностанция. Движението по едно от натоварените кръстовища в Пазарджик беше затруднено часове наред.

Милена Кирова
от Милена Кирова А. Узунов
20:52, 27.07.2016
Чете се за: 00:45 мин.
У нас

10 сутринта - 61-годишна жена кара своя велосипед в Пазараджик. Малко преди моста на Марица се случва необратимото за нея. ТИР връхлита върху велосипедистката. Краят е фатален. След като извършили проверка на шофьора - полицаите открили фрапиращо нарушение.

Мирослав Стоянов - говорител на ОДП на МВР Пазарджик: Установено е, че шофьорът е на 63 години от град Търговище. Тестван е за наличие на упойващи и наркотични вещества и по-фрапиращото е това, че теста за наркотици отчете положителна проба за употреба на канабис. Той е задържан незабавно за срок от 24 часа и му е взета кръвна проба за лабораторен анализ, разбира се, уведомена е и Окръжната прокуратура в Пазарджик.

И на фона на трагичните инциденти, се увеличават и ситуациите, които пораждат възмущение от наглостта на някои шофьори. 12 на обяд - велоалеята на бул. Ломско шосе в София - джип с регистрация - София област е избрал друг път за движение - велоалеята. Намиращата се на нея велосипедистка е буквално изтласкана в ъгъла. Шофьорът не вижда проблем и го показва с вдигнат палец на ръката. Жестът е уловен от телефона на очевидец. А чрез мобилното приложение за събиране на подобни снимки вече има регистрирани над 43 хиляди шофьори с нарушения. Извинилите се са само 700. За да защитят правата си велосипедистите излизат на протест в петък от 19 часа пред НДК. В тяхна подкрепа е и статистиката на МВР - само за посдните 2 години над 800 велосипедисти са били блъснати, от тях 55 са намерили смъртта си на пътя.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
7 от подсъдимите имами още са под „домашен арест”
7 от подсъдимите имами още са под „домашен арест”
БДЖ спира влакове заради недостиг на локомотиви
БДЖ спира влакове заради недостиг на локомотиви