НОВИНИ

„Травиата“ ще звучи в НДК

Маестра Любка Биаджони и нейният оркестър излизат отново на българска сцена. Операта "Травиата" от Джузепе Верди ще бъде представена в НДК за деня на влюбените.

Светлозара Лазарова
от Светлозара Лазарова
20:03, 09.02.2016
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

На 14-и февруари зрителите ще имат възможността да се насладят на италианското сопрано Марта Торбидони, както и на едни от най-успешните български оперни гласове - Антон Керемидчиев – баритон и Михаил Михайлов - тенор.

"Верди е по-директен и наистина е много близък до италианската, но и до българската публика, затова реших за Свети Валентин да предложим това", каза Любка Биаджони.

Декорите на сцената ще са семпли, каквато е и европейската тенденция през последните години. 150 души хор, оркестър и солисти излизат заедно с диригента си на сцената.

"Постановката, която аз правя с оркестър и хор на една сцена , въпреки че имаме декори. Това дава възможност да дишаме заедно, да чувстваме заедно музиката и е просто един нов аспект, който се радвам да предложа в неделя на публиката", добави Любка Биаджони.

Маестра Любка Биаджони кани влюбените в оперното изкуство на една запомняща се музикална вечер - точно на 14-и февруари в НДК.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Процес срещу обвинените за сблъсъците в Куманово
Процес срещу обвинените за сблъсъците в Куманово
Психиатричните центрове отново пред закриване?
Психиатричните центрове отново пред закриване?