НОВИНИ

Трети ден в кюстендилското село Гърбино няма ток

Вече трети ден в кюстендилското село Гърбино няма ток. Там живеят седем възрастни хора и има опасност да останат без мобилна връзка с близките си. Селото е планинско и пътят до там е трудно проходим. Екипи на ЧЕЗ работят и обещават да възстановят тока преди да настъпи нощта.

bnt avatar logo
от Ангелина Дочева
18:27, 18.12.2018
Чете се за: 00:27 мин.
У нас

От обилния снеговалеж в неделя са се скъсали много електропроводници, каза кмета на село Гърбино. Той веднага е подал сигнал към електроразпределителното дружество ЧЕЗ. От там обаче едва днес са дошли да отстранят аварията.

Андрей Милев - кметски наместник на с. Гърбино: Може ли 21 век сме четири дена да няма ток. Има седем човека горе, хора които не гладуват.

Кметът на селото e потърсил съдействието и на аварийна група от Общината в Кюстендил, откъдето днес също са изпратили екипи. А от областната управа са научили за проблема вчера.

Виктор Янев - областен управител на област Кюстендил: Последната информация, която имам от регионалния мениджър на ЧЕЗ - Западна България е, че до светлата част на деня проблемът ще бъде отстранен.

В момента на територията на Кюстендилска област няма други проблеми с електрозахранването и бедстващи хора.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Махабхарата на български
​"Махабхарата" на български
Нов модел на грижа за недоносените бебета разработи АГ болница „Шейново“
Нов модел на грижа за недоносените бебета разработи АГ болница „Шейново“