НОВИНИ

Тризначки от Естония участваха в маратона в Рио

В Рио днес беше написана нова страница от историята на Олимпиадите. За първи път на игрите участваха тризначки. Кои са момичетата и защо се изправят една срещу друга - разказва Цветелина Йорданова.

Цветелина Йорданова
от Цветелина Йорданова
19:54, 14.08.2016
Чете се за: 00:45 мин.
По света

Трио в Рио - това са те - Лейла, Лийна и Лили от Естония. Напълно идентични, родени преждевременно, те са недоносени бебета, които от първия си миг показват сила да се борят. 30 години по - късно русокосите красавици участват в една от най- тежките олимпийски дисциплини - женския маратон.

ЛЕЙЛА ЛУИК, състезателка от Естония
Много се гордеем, че сме първите, които го правят нещо толкова необичайно - да тренираме професионално един и същи спорт. Положихме огромни усилия, за да стигнем до Олимпиадата. Горди сме и щастливи.

Според Ню Йорк таймс, досега 200 двойки близнаци са участвали в Олимпийски игри, в повечето случаи - в един и същи спорт. А в маратона, всяка страна има право само на трима състезатели. Е, в случая с Естония, бройката е достатъчна. Сестрите Луик се заемат сериозно с бягането сравнително късно.

ЛЕЙЛА ЛУИК, състезателка от Естония
Започнахме чак когато бяхме на 24 и взаимно се насърчавахме, че не е твърде късно. Но когато имаш толкова много енергия и когато имаш смели мечти, можеш да постигнеш всичко.

И трите естонки финишираха днес и това вече е успех. Но още преди игрите в Бразилия, трите обещаха, че светът отново ще чуе за тяхното уникално "Трио за Рио." В изтощителен индивидуален спорт като маратона, тризначките със сигурност не са самотни бегачки на дълги разстояния. Останалите могат само да им завиждат за компанията.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Трафикант спечели поръчка за превоз на мигранти
Трафикант спечели поръчка за превоз на мигранти
Арестуваха жена, причинила 15 пожара в Испания
Арестуваха жена, причинила 15 пожара в Испания