НОВИНИ

Тръмп отправи нова заплаха към Северна Корея

Доналд Тръмп заяви, че ако нещо се случи с Гуам, в Северна Корея ще има големи проблеми. И допълни, че се надява Ким Чен Ун да е разбрал наистина колко сериозни са думите му.

Теодора Гатева
от Теодора Гатева
07:44, 12.08.2017
Чете се за: 00:32 мин.
По света

В частния си клуб Тръмп разговаря с държавния секретар Рекс Тилърсън, постоянния представител на САЩ в ООН Ники Хейли и съветника на Белия дом по въпросите на националната сигурност Хърбърт Р. Макмастър.

След срещата Тръмп добави, че Вашингтон обмисля нови икономически санкции срещу Пхенян. Москва изрази притеснения от ескалирането на реториката между САЩ и Северна Корея. Германския канцелр Ангела Меркел също заяви, че размяната на остри реплики не е вярното решение.

След всички предупреждения американският държавен глава все пак заяви, че се надява, че всичко ще се подреди.

Доналд Тръмп, президент на САЩ: Никой не иска мирно решение повече от президента Тръмп, това мога да ви кажа. Надявам се, че всичко ще се нареди. Това продължава вече много години. Щеше да е много по-лесно ако проблемът беше решен преди години, преди да са в сегашната ситуация. Но... ще видим какво ще се случи. Може да са много хубави неща, но има и неприятно решение.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Загиналият в Тяншан българин е колега от БНТ
Загиналият в Тяншан българин е колега от БНТ
Продължава търсенето на родителите, изоставили бебето си в Западен парк
Продължава търсенето на родителите, изоставили бебето си в Западен парк