НОВИНИ

Цецка Цачева подава оставка

Правосъдният министър Цецка Цачева подава оставка заради купения от нея евтин апартамент в столичния квартал "Изток". Тази сутрин тя е била на среща с премиера Бойко Борисов.

Надежда Василева
от Надежда Василева
11:45, 23.03.2019 (извънредно)
7253
Чете се за: 00:53 мин.
У нас

Новината за подадената оставка от правосъдния министър Цецка Цачева дойде само ден след като тя поиска проверка от прокуратурата и антикорупционния орган на закупения от нея апартамент на столичната улица "Юрий Гагарин". Според Цецка Цачева няма нарушение при придобиването на това жилище. Въпреки това обаче тази сутрин при среща с премиера Бойко Борисов тя е заявила намерение да подаде оставка.

По-късно днес Цачева ще бъде в Стара Загора, където най-вероятно ще обяви мотивите си за подадената оставка.

Темата беше коментирана на конгреса на ВМРО, който се провежда в София. Според коалиционните партньори на ГЕРБ тази оставка е личен акт на Цецка Цачева, тя е добър специалист, но приветстват това нейно решение заради скандала със закупения апартамент.

Юлиан Ангелов - ВМРО: Това е личен избор. Това е морална постъпка и аз подкрепям подобна постъпка. Нормално е, когато има конкретни обвинения към теб като човек, който представляваш изпълнителната власт или политик, да предприемеш подобни действия. До колко ще бъде приета нейната оставка от МС или премиера, не мога да гарантирам. Но лично аз като човек от ВМРО подкрепям този морален акт.
Илияна Йотова, вицепрезидент: Оставката винаги е индивидуален акт. Надявам се, че г-жа Цачева разбира какво прави. Преди малко ви казах, че премиерът е на ход - очевидно съм имала някакво предчувствие по темата. Дали ще има други оставки, ще видим, но не е въпросът вече в аргументите, които ще изложи г-жа Цачева. Въпросът е в аргументите, които ще защити ПП ГЕРБ, мнозинството и министър-председателят.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Намаляват записванията за почивки по Северното Черноморие
Намаляват записванията за почивки по Северното Черноморие
И Русе се включва в националната кръводарителска кампания
И Русе се включва в националната кръводарителска кампания