НОВИНИ

Цветан Цветанов: Не се разпознавам в разговорите между екссъдиите

Бившият вътрешен министър Цветан Цветанов изрази възмущението си от скандала "Яневагейт".

Тихомир Игнатов
от Тихомир Игнатов
20:09, 08.12.2015
Чете се за: 00:53 мин.
У нас

Бившият вътрешен министър Цветан Цветанов заяви, че не се разпознава в разговорите между екссъдиите Румяна Ченалова и Владимира Янева.

По неговите думи е недопустимо в една правова държава да има подобни разговори като тези по казуса "Яневагейт".

Бившият вътрешен министър Цветан Цветанов изрази възмущението си от скандала "Яневагейт". Цветанов заяви, че не се разпознава в разговорите между екссъдиите Румяна Ченалова и Владимира Янева.

Той заяви още, че отдавна е спрял да поддържа връзка със семейството на отстранената съдийка Владимира Янева.

Цветан Цветанов, бивш вътрешен министър: Аз мога да ви кажа, че съм заявявал категорично и многократно, че от момента, в който ми бяха образувани делата, съм прекратил всякаква комуникация както със съдия Явена, така и с членовете на нейното семейство. Аз на такива термини, с които се запознах от тези разговори, които бяха публично оповестени никога не съм слушал от нейните уста. Недопустимо е в една правова държава да има подобни словесни разговори между представители от съдебната система.

Днес бившият силов министър се изправи за втори път пред Върховния касационен съд по делото за "6-те НЕ-та", по което беше осъден на две инстанциi на 4 години затвор, а след това оправдан от Апелативния съд.

От държавното обвинение поискаха делото да бъде върнато отново за преразглеждане. Причината - в процеса са допуснати съществени нарушения.

Според адвоката на бившия силов министър, Цветанов няма да бъде осъден, защото прокуратурата е поискала само отмяна на оправдателната присъда и връщане на делото за преразглеждане. В протеста не е посочено, че държавното обвинение иска Цветанов да бъде осъден.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Българската Коледа: Историята на Виктор
Българската Коледа: Историята на Виктор
Росен Плевнелиев връчи наградите за иновации
Росен Плевнелиев връчи наградите за иновации