НОВИНИ

Цветан Цветанов: Няма настроения за предсрочни парламентарни избори

Заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов коментира ситуацията в страната. Той е категоричен че няма обществена нагласа за предсрочни парламентарни избори, управленската програма се изпълнява успешно, а България се утвърдила като лидер и сериозен фактор на Балканите и в ЕС. Цветанов говори пред седмата политическа академия на Жени ГЕРБ във Велиград.

bnt avatar logo
от Галена Паскова
20:07, 03.11.2018
Чете се за: 00:43 мин.
У нас

Цветан Цветанов е категоричен, че стабилността на държавата ясно личи от заложените параметри в бюджета за 2019 година.

Цветан Цветанов- председател на ПГ на ГЕРБ: Имаме повече разходи, по-малък дефицит и прогнозата е действително да се запази тази стабилност, както с икономическите параметри и икономически растеж 3,7 - 3,5 и също така увеличаване на доходите съгласно управленската програма, която имаме и коалиционното ни споразумение с Обединени патриоти.

След проваленото вчера заседание на парламента заради липса на кворум, Цветанов коментира, че ГЕРБ няма проблем с кворума. Депутати са отсъствали по здравословни причини и заради служебни ангажименти, но ще се вземат мерки за гарантиране на достатъчно народни представители в пленарната зала.

Цветан Цветанов- председател на ПГ на ГЕРБ: И в момента трябва да ограничим тези пътувания и, разбира се, трябва да бъдем малко по - рестриктивни дори към хората, които имат болнични.

Според Цветанов обаче БСП, която иска да бъде алтернатива, всъщност отсъства от парламентаризма и дебата, който се води между управляващи и опозиция. Социалистите имат тежки вътрешнопартийни проблеми, обяви Цветанов и добави, че се правят и подписки в БСП срещу Корнелия Нинова и едноличното й управление. Предстоящото гласуване за Европейски парламент за ГЕРБ ще бъда генерална репетиция за местните избори догодина. Амбициите са за запазване и дори увеличаване на броя на сегашните шест евродепутатски места.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пореден ден на протест на майките на деца с увреждания
Пореден ден на протест на майките на деца с увреждания
Почина и втората жена, блъсната на тротоар в Карнобат
Почина и втората жена, блъсната на тротоар в Карнобат