НОВИНИ

В "Карин дом" сменят хартия срещу цветя

За втора поредна година децата и екипът на Карин дом организират кампания ”Хартия за цветя”. Със събраните средства ще бъдат купени цветя и с тях ще бъде разкрасен двора на дома. Кампанията започва днес и ще продължи до 7 април.

БНТ2-Варна
от БНТ2-Варна Даниела Цекова / Емил Жупов
18:00, 10.03.2017
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

Екипът на Карин дом прави всичко възможно да превърне двора в цветно кътче, където децата да се чувстват добре. Кампанията “Хартия за цветя” им помага да направят това.

Вероника Вълчева - Фондация "Карин дом" Варна
”Със събраните средства да се закупят цветя, посадъчен материал, дървета, храсти и всяка година ние заедно с деца, родители, доброволци. Използвам ефира да поканя и доброволци, които желаят да се включат, започваме така усилено посаждане, разкрасяване и оцветяване на двора.”

Кампанията дава възможност да се освободим от ненужната хартия вкъщи и така да помогнем да се съберат повече средства за обновяването и на биоградинката. Идеята е децата да прекарват повече време сред природата, да се грижат за цветята, да събират плодове, зеленчуци и билки. Ненужната хартия ще се събира в двора на Карин дом всеки делничен ден от 14 до 16 часа. Кампанията е посветена на седмицата на гората и цели да възпита отношение към опазване на природата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Отец Паоло Кортези от Белене напуска България
Отец Паоло Кортези от Белене напуска България
Само Рамуш ли е причината?
Само Рамуш ли е причината?