НОВИНИ

Напрежение на опашка за ТЕЛК в Сливен

Напрежение и сблъсъци на опашка пред сливенската ТЕЛК. Наложи се намесата на полиция, за да разтърве разгневените десетки хора. Причина за недоволството им е краткия срок за оформянето на документите за ТЕЛК, което би довело до спиране на помощите им.

bnt avatar logo
от Веселин Цветанов
16:52, 10.03.2017
Чете се за: 00:42 мин.
У нас
"Имаме днес последна дата да подаваме, ако не подаваме децата няма да вземат социални помощи."

Десетки жители на Сливен се бяха събрали пред единствения работещ кабинет в ТЕЛК-а. Процедурата по вземане на печата не е дълга, но хората твърдят, че са научили в последния момент за необходимостта от него.

"Проблемът е, че се обаждат в последния момент, а до довечера искат да подам документа. Как може да се подаде при толкова много народ?"
"Лоша административна организация. Смятам, че полицията също не се намеси адекватно. Два пъти звънях до 112."

От Дирекция социално подпомагане потвърдиха, че са връщали граждани за непълни документи. До напрежението се е стигнало, защото сроковете за кандидатстване за подпомагане в някои направления изтичат тези дни. А ТЕЛК-решение без въпросния печат няма административна тежест, обясниха социалните.

Марлена Данева - Директор „Социално подпомагане" - Сливен: „Ако той няма такъв гриф, то той е все още в подготовка, той все още не е приключил по административната процедура. Гражданското право на всеки човек е, нормативно определено е, да си получава такъв документ."

Експертите се надяват, че тези неприятности за хората ще приключат с въвеждането на електронното правителство, когато няма да се налага обикаляне по различни институции и кабинети само за един подпис или печат.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кой ще следи за траленето в Черно море?
Кой ще следи за траленето в Черно море?
България залага на здраве и отдих на туристическата борса в Москва
България залага на "здраве и отдих" на туристическата борса в Москва