НОВИНИ

Убийството в Лесново е извършено след спор за велосипед

Спор за велосипед завърши с убийство, цяла нощ обсада, и в крайна сметка арест. Вчера в центъра на село Лесново 60-годишен мъж уби с пистолета си 24-годишен съселянин и след това се барикадира в дома си. Районът беше отцепен, сутринта специалният отряд щурмува и извършителят беше заловен.

Альоша Шаламанов
от Альоша Шаламанов
19:49, 19.08.2018
Чете се за: 01:02 мин.
У нас

В събота привечер двамата мъже се срещнали в кафене в центъра на Лесново, твърдят очевидци.

Найдо Малинов: "Заедно бяхме на маса, това момче къде почина стана му взе една бира на този, който го е застрелял. И си приказвахме там, какво са, що са, и двамата са ергени. И аз станах и ги оставих двамата".
Юри Николов - зам.-директор на ОДМВР - София: В 19:20 ч. вчера е получен сигнал на 112 за възникнал скандал между 2 лица, като едното лице е простреляло другото.
Тодор Янкулов - началник на криминална полиция в Елин Пелин: "Един е изстрелът в областта на корема. Доколкото разбрахме от очевидци и свидетели - възникнал е спор, във връзка с велосипед.

След стрелбата на място пристигат екипи на полицията и специализираният отряд за борба с тероризма, защото е получена информация, че мъжът е избягал в неизвестна посока и е въоръжен и агресивен. На място полицията установила, че се укрива в дома си. Районът около къщата беше отцепен цяла нощ.

Юри Николов - зам.-директор на ОДМВР - София: С цел минимален риск СОБТ предприе съответните тактически действия и лицето беше задържано без употреба на физическа сила.

При задържането у мъжа е открит незаконно притежаван пистолет, с който се предполага, че е извършено убийството. Извършителят не е криминално проявен. Според хора от селото живее сам, няма близки и е психически нестабилен.

Цветанка: Последно е скачал на тези от ЧЕЗ. Навъртял е сметки и ги е заплашил по някакъв начин.
Илия: Той е един особняк, един затворен човек.
Ралица Данкова - наблюдаващ прокурор в Окръжна прокуратура - София: Не е установена информация, категорично лицето да страда от психично заболяване. Извършена е проверка от полицията още в първите часове след деянието. Не е установено да се води на отчет.

Назначена е експертиза, която трябва да установи дали извършителят страда от психично заболяване. От прокуратурата обясниха, че ще искат постоянен арест за 60-годишния мъж.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Приключиха издирвателните дейности след рухването на моста в Генуа
Приключиха издирвателните дейности след рухването на моста в Генуа
Лекарският съюз се самосезира заради смъртта на родилка в Сливен
Лекарският съюз се самосезира заради смъртта на родилка в Сливен