НОВИНИ

Столичният зоопарк се готви за зимата

Докато навън става все по-студено, зимният сън изглежда добра опция за прекарване на следващите няколко месеца. Е, за нас, хората, това е невъзможно, но някои от животните в столичния зоопарк се приготвят именно за зимен сън. През това време в зоопарка тече и модернизация на някои от съоръженията.

Петър Георгиев
от Петър Георгиев
10:15, 27.11.2016
Чете се за: 00:30 мин.
Още

Животните в зоопарка започват, малко по малко, да се адаптират към условията на зимата. Това се случва с помощта на хората, които се грижат за тях.

Манол Нейков,директор на зоопарка: "Основното през зимата е отоплението. От един месец вече е пуснато парното във всички зали. Там където има топлолюбиви животни сме закупили допълнителни уреди за да увеличим температурата - калорифери, радиатори, климатици."

Храната също е осигурена и има достатъчно.

Има и нови животни - едно от тях е женска антилопа адакс. Има около триста в природата, у нас има три. Сред новите обитатели са и Кинкажута от Южна Америка. Също така и гигантски костенурки, които ще могат да бъдат видяни чак пролетта.

Манол Нейков: "Ремонтът върви с усилени темпове. От няколко месеца се разширяват външните заграждения на котките. Пуми, ягуари, тигри. Започваме вече и изграждането на вътрешната аранжировка."
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Гл. архитект на София: Против съм замразяване на строителството в Младост
Гл. архитект на София: Против съм замразяване на строителството в "Младост"
Интеграция на бежанците чрез спорт
Интеграция на бежанците чрез спорт