НОВИНИ

Условни присъди за трафик на бежанци

Трафикантите на бежанци, които бяха заловени при спецакция на магистрала „Тракия” край Пловдив през юли, получиха условни присъди от по 3 години с по 5 години изпитателен срок от Пловдивския районен съд. Te сключиха споразумение с прокуратурата, което е окончателно и не подлежи на обжалване.

БНТ2-Пловдив
от БНТ2-Пловдив
19:50, 27.09.2017
Чете се за: 00:23 мин.
У нас

Сред осъдените е и бившият координатор на Националния фронт за спасение на България в Костинброд Анелия Велева. Доскоро тя твърдеше, че е невинна, но престоят в ареста я накарал да размисли, обясни адвокатът й Росица Драгинова.

Подсъдимите се опитаха да заблудят разследващите, но не успяха. Всички признават вината си. Конфискувани са и четирите автомобила, с които са превозвани петимата бежанци, каза говорителят на районната прокуратура Атанас Илиев.

Припомняме, че шестимата обвиняеми бяха арестувани през юли за трафик на трима иранци и двама сирийци от Турция през България за Сърбия.

Групата е била наблюдавана два месеца. Бежанците са преминали турско-българската граница със стълби и са били натоварени на автомобили в Синеморец, но са били арестувани на автомагистрала „Тракия“.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Христо Проданов: Пагубно ще бъде, ако Кинтекс бъде съсипана
Христо Проданов: Пагубно ще бъде, ако "Кинтекс" бъде съсипана
БСП предлагат закриване на Комисията по досиетата
БСП предлагат закриване на Комисията по досиетата