НОВИНИ

Агнетата - под прицела на крадците преди Великден

По традиция по това време на годината крадците имат нова мишена - агнетата в дворовете на хората в малките населени места. В русенско кражбите на домашни животни преди Великден вече са факт, а потърпевшите стопани са обезверени, тъй като често извършителите остават ненаказани.

bnt avatar logo
от БНТ
10:12, 15.03.2017
Чете се за: 00:27 мин.
У нас

И тази година кражбите на домашни животни ще развалят Великден и Гергьовден на стотици семейства. Агнетата на Юсуф Хамзов от Ветово изчезват преди два дни. 67-годишният мъж е отчаян, защото не за първи път трудът му отива на чужда трапеза.

Преди три години крадци пак опразнили кошарата му. Тогава не се обърнал за помощ към полицията, но този път подал сигнал.

Юсуф Хамзов: Ходих да храня животните и забелязах - 3 агнета имам, 3 овце и 1 коч, те винаги излизат навън, аз им давам зобта и не излизат. Викам сигурно е умрял. Гледам натъй, натъй - няма и няма. Влезли, вземали агнето - ама колко са един ли двама ли, с кола ли?

Полицията съветва хората да бъдат по-бдителни и да не се доверяват на непознати, които обикалят малките населени места точно преди предстоящите празници.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бивши работници от Булгартабак - София излязоха на протест
Бивши работници от "Булгартабак" - София излязоха на протест
Свободата според Вилдерс и Льо Пен
Свободата според Вилдерс и Льо Пен