НОВИНИ

В 4 болници в Пловдив въвеждат пръстов отпечатък

В четири университетски болници в Пловдив ще бъде въведен експериментално пръстовият отпечатък. Тези здравни заведения са избрани да тестват новата система, защото в тях през миналата година са лекувани най-много пациенти. Новият начин на регистрация трябва да се реализира до 21-ви септември.

bnt avatar logo
от Антоанета Чакандракова
12:05, 03.08.2016
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

И в четирите болници в Пловдив в момента тече подготовка за въвеждане на пръстовия отпечатък. За да няма струпване на много хора, устройства ще бъдат монтирани във всяко отделение.

Д-р Иван Маджаров – управител на частна университетска болница: "Потокът пациенти, които преминават е голям и няма как да ги съсредоточим на едно място на регистратурата, когато се приемат и когато се изписват и по-удобно е в самите отделения да се случва това нещо."

От Районната колегия на Българския лекарски съюз в Пловдив смятат, че пръстовият отпечатък ще създаде хаос най-вече при общопрактикуващите лекари и специалистите.

Д-р Георги Кръстев – председател на РК на БЛС-Пловдив: "С пръстовия отпечатък няма да мога аз незабавно да получа изследванията от лаборатория и рентген."
Кирил Бозев: "Да има сигурност и разяснения по случая. На хората да бъде разяснено по какъв начин ще бъде защитен техният пръстов отпечатък."

Според лекарите системата няма да е ефективна по отношение на контрола на изразходваните средства за лечение.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
АБВ и Гергьовден заедно на президентските избори
АБВ и "Гергьовден" заедно на президентските избори
Издирват съучастници на двама от най-големите телефонни измамници
Издирват съучастници на двама от най-големите телефонни измамници