НОВИНИ

В "Денят започва": Казусът за спасяването на българските евреи

Думите на Иво Христов са неприемливи и той поднесе извиненията си. Неговото присъствие в парламента и включването му в политиката е за да заостря вниманието за негативните процеси в България и да предлага решения по тях, каза зам.-председателят на групата на БСП в парламента Жельо Бойчев.

bnt avatar logo
от БНТ
09:52, 10.11.2017
У нас

„Има ли съмнение, че има цялостно падане на нивото и увеличение на неграмотността в страната, има ли съмнение, че често дебатите и разговорите, които водим, са по повърхността и не се влиза в същностните проблеми”, попита той. „БСП категорично възразява за пореден път назад в историята да се търсят разделителни линии в българското общество”, категоричен е Бойчев. Според него разговорът за бъдещето на България отсъства.

"Няма никакво съмнение относно историческите факти за спасяването на българските евреи. Това е подвиг на българския народ. Това са героични страници от нашата история, с която ние трябва да се гордеем", допълни той.

„Темата със спасяването на българските евреи не е страница, която разделя обществото. Ние реагирахме остро на тази теза на Иво Христов, която беше в подкрепа на Мария Захарова, защото е червена линия, която българският политически елит няма как да премине”, заяви Тома Биков от ГЕРБ.

Спасяването на българските евреи играе изключително важна роля за международната легитимност на българската външна политика. Това е силен политически и обществен акт.

Биков не е привърженик на концепцията, че целият български народ е спасил евреите. "Спасителите на българските евреи имат конкретни имена и те не трябва да бъдат забравяни".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
“Tрабант фест” събира почитатели на автомобила в Павел баня
“Tрабант фест” събира почитатели на автомобила в Павел баня
40 милиона лева са нужни за развитието на летище Щръклево
40 милиона лева са нужни за развитието на летище Щръклево