Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ

В Пампорово отварят частично ски зоната

Пампорово отваря частично ски зоната си от днес. Курортът се отказа от официално откриване на сезона. Затова пък за всички любители на ските днес лифтовете ще са безплатни.

от Величка Петкова
09:37, 16.12.2017
Чете се за: 00:40 мин.
У нас

Заради топлото време фирмата собственик на съоръженията в Пампорово успя да подготви само част от ски пистите за каране.

Мариян Беляков - изп. директор на "Пампорово АД": Частично писта 13, писта 6, от връх Снежанка ще се слиза до плаца на Студенец. Имаме и доста сняг по останалите писти, но към момента предпочитаме да свържем това което е най-належащо, да може да се карат ски през събота и неделя. А след това вече от неделя нататък като имаме естествен снеговалеж и добрите температури за сняг, ще подготвим и останалата част от ски зоната.

А най-запалените любители на ските вече са в Пампорово.

Росен Карамфилов - турист: Има още доста сняг да повали, малко е снега на пистата, но става, колкото за откриването на сезона става снега.

По традиция за старта на сезона днес лифтовете се ползват безплатно. След това до 21 декември лифткартите ще са с преференциални цени.

Мариян Беляков: 25 лева от неделя до четвъртък и от петък нататък влизаме в редовната цена от 55 лева за двете ски зони.

Картата е обща за ски зоните в Пампорово и Мечи чал. В курорта чакат сняг, който ще даде възможност да се обработят всички писти. Очакванията са те да заработят активно от следващата събота.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Тенденции в електронното четене - ще измести ли електронната книга хартиената?
Тенденции в електронното четене - ще измести ли електронната книга хартиената?
Официално откриват новия туристически сезон в Банско
Официално откриват новия туристически сезон в Банско