НОВИНИ

Oпустошителната стихия "Флорънс" отслабна до тропическа депресия

В САЩ опустошителната стихия "Флорънс" отслабна до категория тропическа депресия, но катастрофални последици съвсем не са отминали. Към момента властите съобщават за 14 загинали. В следващите няколко дни най-голяма заплаха за жителите на Северна и Южна Каролина остават дъждът и наводненията. От Северна Каролина, където вилнее "Флорънс", за БНТ предава журналистът Младен Петков.

bnt avatar logo
от Младен Петков
20:36, 16.09.2018
Чете се за: 00:36 мин.
По света

Стотици хиляди в Северна Каролина се събудиха на тъмно и под вода, като се подготвят за още няколко дни безмилостни валежи. И въпреки че силата на "Флорънс" отслабва, рисковете остават. Властите предупредиха, че някои реки в щата могат да излязат от коритата в сряда.

В Ню Бърн, където мощта на "Флорънс" остави ярки следи, улици, паркинги, дворове на къщи продължават да са под вода. В събота спасителни екипи са помогнали на над 400 бедстващи.

В Джаксънвил жителите са изправени пред около 40 см дъжд.

Кали Стърлинг: Много е дълбоко, страшно е. Вече потънаха коли. Има хора, които са много изплашени.
Филип Джонсън: Не сме виждали такова нещо - никога, никога не е било така. Това нещо ще влезе в учебниците по история.

Националният център по ураганите посочва, че неспиращите валежи ще доведат до значителни прииждания на реки и увеличени рискове от свлачища в западна Северна Каролина и югозападна Вирджиния. Тези зловещи изгледи означават едно

За стотици хиляди вече сблъскващи се с емислими предизвикателства тези прогнози означават само едно - най-лошото тепърва предстои.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Евакуирани са над 2 милиона души заради ​тайфуна Мангхут
Евакуирани са над 2 милиона души заради ​тайфуна "Мангхут"
Президентството отвори врати за граждани
Президентството отвори врати за граждани