НОВИНИ

В София подготвят изграждането на системата за електронно таксуване в транспорта

В София се подготвя изграждането на системата за електронно таксуване в градския транспорт. Това съобщи заместник кметът по транспорта Евгени Крусев пред БНТ. Той увери, че тикет системата ще даде много по-справедливо таксуване за гражданите и гостите на столицата. От следващата година и в София ще има общински велосипеди.

bnt avatar logo
от БНТ
11:00, 26.09.2016
Чете се за: 00:24 мин.
У нас
Евгени Крусев, зам.-кмет по транспорта
"Tова, което ние правим като Sтолина община, е да изграждаме велоалеи, да ги свържем в една обща мрежа. Така че да позволим наистина да направим едни добри условия за каране на велосипед в града. Като предвиждаме да изградим система за обществени велосипеди, така че дори хората, които нямат велосипеди да могат да използват предимствата на този ви транспорт. Стартираме с 33 стоянки и 400 велосипеда, което ще осигури качвествена услуга. Като допълним и велоалеите, които смятаме да изградим - булевард "Патриарх Евтимий". И се надявам този транспорт да стане предпоччитан от софиянци."

Според заместник-кмета по транспорта с предоставянето на велосипеди за обществено ползване София ще се превърне в по-приятен град за живеене.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Босненските сърби гласуваха ЗА запазване на датата на националния празник
Босненските сърби гласуваха "ЗА" запазване на датата на националния празник
Почина достойният българин Атанас Генчев, спасил 11 живота край Бяла
Почина достойният българин Атанас Генчев, спасил 11 живота край Бяла