НОВИНИ

Ваньо Шарков: За първи път минава толкова зле аргументиран вот

Това каза в предаването "Денят започва с Георги Любенов" заместник министърът на здравеопазването Ваньо Шарков.

ваньо шарков първи път минава толкова зле аргументиран вот
bnt avatar logo
от БНТ
09:35, 21.02.2016
Чете се за: 00:54 мин.
Още

По думите му минаването на целия този вот, който е подготвян цели три седмици в крайна сметка е отпаднал един ангажимент на министерството, защото това е пречело на работата, а именно обсъждането на здравната карта в различни места в страната, където се събират колеги, шефове на болници. "За първи път минава толкова зле аргументиран вот, толкова много лични отношения и нападки никога не се е случвало. За първи път БСП и ДПС не бяха подготвени добре и това ясно си личеше по време на дебатите.

За мен най- основното и това, за което трябваше да протече дебата беше достъпа на пациентите до здравеопазване и всичко това, което се случва в момента и предстои да се случва в следващите месеци, а достъпът в никакъв случай не е ограничен. Аз мога да изброя десетки неща в тази насока, като предвижданите след 1 април над 600 хиляди направления в повече в доболничната помощ, над 200 млн. за болничната помощ, нови клинични пътеки за долекуване и продължително лечение, радиохирургията, нещо заради което българите пътуваха до Турция вече го имаме в България".

Ваньо Шарков поясни, че в началото на април ще стане ясно има ли Национален рамков договор или няма. Може би в следващите 10 дни това ще стане ясно.

Относно голямата новост, която предстои да се въведе-пръстовите отпечатъци на пациентите, зам.- министър Шарков поясни, че не става въпрос за онези пръстови отпечатъци, които сме гледали по филмите, а за това, че пациентът ще може да осъществява реален контрол за това как се харчат парите, които той е внесъл в системата. На практика той дава разрешение за харченето на тези пари.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Отново протести на Майдана
Отново протести на Майдана
ОТ СЕДМИЦАТА: Спрените обществени поръчки
ОТ СЕДМИЦАТА: Спрените обществени поръчки