НОВИНИ

Варненската окръжна прокуратура иска по-големи присъди за биячите от мола

Окръжната прокуратура във Варна протестира присъдата на тримата охранители, които убиха 52-годишния Нягол Петров в подземието на големия търговски център, в който работят. Убийството бе извършено на 14 март 2015 година.

БНТ2-Варна
от БНТ2-Варна Светлана Ганчева
15:00, 24.11.2017
Чете се за: 00:27 мин.
У нас

Преди пет месеца първата съдебна инстанция присъди общо 49 години затвор на Ангел Николов, Красимир Димитров и Цветан Маринов, като призна, че убийството е извършено в съучастие, по хулигански подбуди, с особена жестокост и по особено мъчителен за жертвата начин. Съдът обаче не прие, че те са действали като длъжностни лица и са убили човек в безпомощно състояние.

Николов получи 18 години „лишаване от свобода“, Димитров – 16 години затвор, Маринов - 15. Тримата са осъдени да изплатят 150 000 лева обезщетение, такси и разноски. В протеста си обвинението настоява за присъда 20 години „лишаване от свобода“, както и Апелативният съд да върне делото за разглеждане от друг състав на Окръжния. Подсъдимите също искат нов процес, където очакват по-ниски или оправдателни присъди. Срокът за решение на Варненския апелативен съд е 2 месеца.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Новият президент на Зимбабве обещава да намали бедността
Новият президент на Зимбабве обещава да намали бедността
Жена изнесе покъщнината си пред столична кооперация
Жена изнесе покъщнината си пред столична кооперация