САЩ 2020 САЩ 2020 Следи тук
назад

Важни за 2019-а проекти - пред провал?

Проектът Европейска столица на културата е програмиран провал заради бездействието и некомпетентността на държавната и местната власт – заявиха днес от "Движение Да България". Според ръководството на партията основни проекти от апликационната книга на Пловдив изостават сериозно и няма прозрачност за реализацията и финансирането им.

БНТ2-Пловдив
от БНТ2-Пловдив Деница Торньова
18:30, 12.12.2017
Чете се за: 00:41 мин.
У нас

Една година преди 2019-а важни инфраструктурни проекти като Кино "Космос", Тютюневия град, Площад "Централен" и изложбената зала на "Гладстон" са "в авариен режим". Предвиденото за тях финансиране до момента не е осигурено и парите ще се разпределят по неясни показатели – твърдят от "Движение Да България".

Веселина Александрова - председател на местната структура на "Движение Да България": "Обезпокоени сме от опитите да се заобиколят законовите процедури, както и от решението на Общината да възлага строителни и ремонтни дейности на база преки технически задания без конкурси за обществени поръчки."

Така проектът Европейска столица на културата е пред провал, смята Христо Иванов.

Христо Иванов – председател на "Движение Да България": "Този провал се случва заради вопиющата некомпетентност на Пловдивска община и цивилизационната непригодност на правителството да проведат подобен тип събитие в Пловдив. Става дума за две правителства на Бойко Борисов - поредни, които не подкрепиха Пловдив в това голямо начинание."

От "Движение Да България" призоваха Европейската столица на културата да се превърне в национален приоритет на ниво парламент и правителство и да бъде възстановен общественият характер на Фондация "Пловдив 2019".

От своя страна от местната власт нарекоха всички тези твърдения безпочвени и заявиха, че Община Пловдив има пълната подкрепа на правителството.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
В дома на Дядо Коледа тече трескава подготовка за празниците
В дома на Дядо Коледа тече трескава подготовка за празниците
Лекарствата - нова ниша за организираната престъпност
Лекарствата - нова ниша за организираната престъпност