НОВИНИ

Весела Лечева: Конкурсът за избор на боен самолет е опорочен

БСП се обявява против начина, по който работи правителството, а не против конкретен избор за нов боен самолет за българските ВВС. Това заяви в студиото на „Панорама“ зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Весела Лечева.

bnt avatar logo
от БНТ
21:39, 11.01.2019
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

Не става въпрос за конкретен модел изтребител, а за нещо по-сериозно - за начина, по който работи правителството, заяви Весела Лечева по повод предложението да се започнат преговори със САЩ за закупуване на нови F-16 за българските ВВС.

„Народното събрание беше поставено в унизителното положение да прегласува закон“, допълни тя.


;

Тя заяви, че БСП подкрепя модернизацията на армията, но е против предоговарянето на параметрите и условията на сделката за избора на изтребител.

Весела Лечева, зам.-председател на ПГ на БСП: Ние сме за прозрачност - за отваряне на офертите и да видят българските граждани на каква цена ще бъде модернизирана българската армия.

Експертната комисия взе решението си, след като министър-председателят „сигнализира“ кой е най-добрият самолет, каза Лечева.

И двете страни, които предлагат нов самолет, надхвърлят финансовата рамка, репликира министърът на отбраната Каракачанов. Той подчерта, че преговорите за закупуването на самолет тепърва предстоят.

;

Няма личен конфликт между Сергей Станишев и Корнелия Нинова, заяви Весела Лечева. Тя призна, че има разминавания в позициите между БСП и Партията на европейските социалисти и не даде категоричен отговор на въпроса ще води ли Сергей Станишев листите на БСП за европейските избори.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Петър Бочев - момчето, което бранеше храбро небето над България
Петър Бочев - момчето, което бранеше храбро небето над България
Красимир Каракачанов в Панорама: На армията трябва да осигурим най-доброто
Красимир Каракачанов в "Панорама": На армията трябва да осигурим най-доброто