Весела Лечева: Конкурсът за избор на боен самолет е опорочен

БСП се обявява против начина, по който работи правителството, а не против конкретен избор за нов боен самолет за българските ВВС. Това заяви в студиото на „Панорама“ зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Весела Лечева.

от БНТ
21:39, 11.01.2019
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

Не става въпрос за конкретен модел изтребител, а за нещо по-сериозно - за начина, по който работи правителството, заяви Весела Лечева по повод предложението да се започнат преговори със САЩ за закупуване на нови F-16 за българските ВВС.

„Народното събрание беше поставено в унизителното положение да прегласува закон“, допълни тя.


;

Тя заяви, че БСП подкрепя модернизацията на армията, но е против предоговарянето на параметрите и условията на сделката за избора на изтребител.

Весела Лечева, зам.-председател на ПГ на БСП: Ние сме за прозрачност - за отваряне на офертите и да видят българските граждани на каква цена ще бъде модернизирана българската армия.

Експертната комисия взе решението си, след като министър-председателят „сигнализира“ кой е най-добрият самолет, каза Лечева.

И двете страни, които предлагат нов самолет, надхвърлят финансовата рамка, репликира министърът на отбраната Каракачанов. Той подчерта, че преговорите за закупуването на самолет тепърва предстоят.

;

Няма личен конфликт между Сергей Станишев и Корнелия Нинова, заяви Весела Лечева. Тя призна, че има разминавания в позициите между БСП и Партията на европейските социалисти и не даде категоричен отговор на въпроса ще води ли Сергей Станишев листите на БСП за европейските избори.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Петър Бочев - момчето, което бранеше храбро небето над България
Петър Бочев - момчето, което бранеше храбро небето над България
Красимир Каракачанов в Панорама: На армията трябва да осигурим най-доброто
Красимир Каракачанов в "Панорама": На армията трябва да осигурим най-доброто