НОВИНИ

"Виенска кръв" - финалът на музикалните празници в Бургас

Бургаските летни музикални празници ще завършат с бляскав финал - довечера е очакваната премиера на шедьовъра на Йохан Щраус-син „Виенска кръв". Изключителната оперета по музика на всепризнатия автор на валсове ще бъде представена за първи път в Бургас, а изпълнители на централните роли са едни от най-популярните имена на оперетния жанр у нас.

bnt avatar logo
от Веселин Григоров
11:08, 05.09.2017
Чете се за: 01:01 мин.

В тази красива и рядко изпълнявана творба бургаските почитатели на оперетното изкуство ще видят и чуят Валентина Корчакова и Марио Николов като графиня и граф Цедлау и Мария Цветкова като любовницата на графа Франциска. Диригентската палка на спектакъла е поверена на един от най-добрите български диригенти - Иван Кожухаров. Двамата с Марио Николов създават множество оперетни постановки, с които трупата на Бургаска опера обира овациите навсякъде из страната.

Марио Николов: "Никак не е лесна като прочит, никак не е лесно тази история да излезе като сценично действие."
Валентина Корчакова: "Изключително красива филигранна музика, съчетана с много хумор, с едно прекрасно либрето".
Мария Цветкова: "Както е нормално в епохата, в която се случва, както и в наши дни, всеки мъж, който има високо положение, има съпруга, има и любовница. Любовницата знае за съпругата, съпругата знае за любовницата и то е нещо, което се приема."

"Виенска кръв" заслужава аплодисменти и заради сценографията на Иван Токаджиев и майстора на костюмите Цветанка Петкова-Стойнова, чийто прочут финес разгръща прелестта на цялата оперетната творба. Повече от 120 костюма са ушити за спектакъла.

Цветанка Петкова-Стойнова: "Стремихме се за спазваме стила "Бидермайер", който е изключително труден за шиене, има специфични кройки. Търсих оригинална кройка, която да влезе и в мъжкия, и в дамския костюм.
Мария Цветкова: "Мога да твърдя, че това ще е най-красивата постановка на Бургаска опера, защото костюмите са чисто нови, изработени са в стила на епохата, изключително богати, изключително пищни и в същото време са много леки".

Постановката на този великолепен сбор от най-популярните валсове и полки на Йохан Щраус-син слага точка на напрегнатия летен афиш на Държавна опера Бургас. Начало - 20 часа. Летен театър - Бургас. В градината до морето.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Възстановено е електроподаването след бурята в Русенско
Възстановено е електроподаването след бурята в Русенско
Италиански топ мафиот e арестуван в Уругвай
Италиански топ мафиот e арестуван в Уругвай